Wie zijn wij?

KringloopCentrum BA-BU-NIJ is dé lokale plek voor jouw betaalbare, duurzame aankopen, authentieke spullen en unieke pareltjes. Wij hebben vakkundig personeel en overzichtelijke winkels met een breed, regelmatig wisselend aanbod van kwalitatief goede artikelen. Door dagelijks zowel textiel als spullen op te halen, bereiken wij een brede groep en verminderen daarmee dat goede nog herbruikbare producten worden weggegooid. Ook bemannen wij een container op het recyclestation RMN op wekelijkse basis. Naast het recyclen van producten en grondstoffen doen wij ons best om zo veel mogelijk te upcyclen en downcyclen. Zo zorgen we samen voor minder afval. 

 

Ook vinden wij het ontzettend belangrijk om werkgelegenheid te bieden aan mensen die een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. Wij bieden een fijne werkplek waar deze mensen zinvolle ervaringen kunnen opdoen en helpen hen zich professioneel te ontwikkelen. Dit gebeurt o.a. door het aanleren van competenties en de medewerkers begeleiden naar behoefte en vermogen. Daarnaast doen wij mee met sociale projecten, zoals Dream School, Eén Tegen Eenzaamheid en Stichting Happy Kids – Happy People.

 

Wij zijn duurzaam in de breedste zin van het woord en daar zijn we trots op!

KringTex

KringTex is een zelfstandig textielsorteerbedrijf, in 2000 opgericht door KringloopCentrum BA-BU-NIJ en KringloopCentrum Amersfoort-Leusden, en aanvankelijk gevestigd in Soest. Na een aanmerkelijke groei is KringTex in 2004 verhuisd naar Amersfoort. KringloopCentrum BA-BU-NIJ is voor 50% aandeelhouder van KringTex.

 

In een wereld waar de bevolkingsaantallen steeds meer toenemen terwijl de hoeveelheid grondstoffen afneemt, is de behoefte om her te gebruiken groter dan ooit. KringTex springt hier op in door zoveel mogelijk ingezameld textiel een herbestemming te geven en te zorgen dat de hoeveelheid daadwerkelijk afval tot een absoluut minimum beperkt blijft.

 

Zowel het textiel uit de textielcontainers, als het ingebrachte textiel bij de kringloopwinkels, komt bij KringTex terecht. In de bedrijfsvoering wordt door professionele krachten het ingezamelde textiel en schoenen gesorteerd. Afhankelijk van de kwaliteit wordt het product naar de kringloopwinkels of de export gestuurd, of het wordt als grondstof hergebruikt door bedrijven. 

  

Daarnaast probeert KringTex zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een werkplek te geven.