Wie zijn wij?

KringTex

KringTex is een zelfstandig textielsorteerbedrijf, in 2000 opgericht door KringloopCentrum BA-BU-NIJ en KringloopCentrum Amersfoort-Leusden, en aanvankelijk gevestigd in Soest. Na een aanmerkelijke groei is KringTex in 2004 verhuisd naar Amersfoort. KringloopCentrum BA-BU-NIJ is voor 50% aandeelhouder van KringTex.

 

In een wereld waar de bevolkingsaantallen steeds meer toenemen terwijl de hoeveelheid grondstoffen afneemt, is de behoefte om her te gebruiken groter dan ooit. KringTex springt hier op in door zoveel mogelijk ingezameld textiel een herbestemming te geven en te zorgen dat de hoeveelheid daadwerkelijk afval tot een absoluut minimum beperkt blijft.

 

Zowel het textiel uit de textielcontainers, als het ingebrachte textiel bij de kringloopwinkels, komt bij KringTex terecht. In de bedrijfsvoering wordt door professionele krachten het ingezamelde textiel en schoenen gesorteerd. Afhankelijk van de kwaliteit wordt het product naar de kringloopwinkels of de export gestuurd, of het wordt als grondstof hergebruikt door bedrijven. 

  

Daarnaast probeert KringTex zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een werkplek te geven.